SOĞAN CÜCÜKLERİNİ ATMAYINIZ!!!!!!

Pazardan alıp geldiğimiz soğanlarımız nemli koşullarda ve uygun sıcaklıkta çimlenir yani halk değimiyle cücüklenir. Buna herkes şahit olmuştur. şimdi size bu cücüklü soğanlardan hem yemek yapacağız hem de yeşil taze soğan üretimini gerçekleştireceğimiz fikri anlatacağım. Kendi denemelerim sonucunda başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirdim.  

Soğanlarımızı yemek yaparken üst kısımından bir miktar aşağısından keserek altta kalan soğanı yemeğe kullanın. 

üstte kalan cücüklü kısmı da toprağa dikin cücük kısmı yukarıda kalsın. Buradan yeşil soğanların büyüyüp geliştiğini görünce çok şaşıracaksınız...


Yorumlar

  1. Ben de bunu genelde yaparım, saksıya ekerim. Hatta şuan bir tanesi çiçek bile açtı. Bakalım tohumlarını elde edebilecek miyim?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli...

Bu blogdaki popüler yayınlar

taş delen ağaçlar, temel delen ağaçlar, bina temeline zarar veren ağaçlar

ASMA, ÜZÜM BAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ, BAKIMI, SULAMA, BUDAMA, PÜF NOKTALARI...

GÜBRE ŞERBETİ YAPARAK AĞAÇ VE FİDELERİ GÜBRELEMEK