SARIMSAK BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ, SARMISAK YETİŞTİRME
sarımsak sulama, sarımsak dikimi, gübre isteği, çapa , hasat nasıl yapılır?
PH:7
sarımsak dişleri |
SULAMA: yağmurlama hoşuna gider. sarımsaklar olgunlaşmaya başlayınca, yani; yeşil yapraklar bükülüp sararmaya başlayınca, sulama azaltılır. böylece tarlanın hasattan önce kuruması sağlanır.
ÇAPA: sarmısak bitkisi, 5-10 cm boya ulaştığında gelişimi arttırmak için 3-4 cm derinliğinde yüzeysel çapa yapılır. 1. çapadan sonra (2-3 hafta), 2.si yapılır.
HASAT: taze sarımsak, mayıs -haziran aylarında yaprakları ara ara kesilebilir.
kuru sarımsak zamanı ise, yapraklarının yarısının kuruyup yattığı zamandır. bu da temmuz ortası - ağustos gibi aylardadır.
not: sarımsaklarda başların iyice oluşması için soğana benzer olarak, sökümden 2 hafta önce boş varil ile tarlada yuvarlanıp,yaprakların yatması sağlanır. sonra sökülür. sökülen sarımsaklar tarla üzerinde sıra halinde dizilerek, 2-5 gün kurutulur. 1-2 günde bir ters çevirerek kuruma hızlandırılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için önemli...