KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ, KARPUZ NASIL YETİŞTİRİLİR.

KARPUZ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ



SICAKLIK: tohum ekiminde sıcaklık, 12 dereceden yüksek olmalı

PH: 5-6,5

EKİM-DİKİM ve SULAMA:  arazi işlendikten sonra, ekim dikime hazır olur. iyice toprak işlenmelidir. Ekilen tohumlar normal şartlarda, 30-45 günde dikime hazır hale gelirler. 2m. aralıklarla (sıra) dikilirler. dikimden sonra iyi bir can suyu verildiğinde, uzun süre sulamaya gerek kalmaz. fideler küçükken fazla sulanma yapılmaz. meyve oluşum dönemine kadar mümkünce az sulanmalıdır. meyve 5-6 cm. olduktan sonra normal sulamaya geçilir. yani;15 günde bir sulanır. gereksiz sulama yüzeysel kökler oluşturur. arıkların üzerine dikilir.bitki su ile temas etmemelidir.



ÇAPALAMA: bitkiler tarlaya şaşırtıldıktan sonra, yapılacak 2 sulama dan sonra çapalama yapılmalı.Yabancı otlar temizlenmelidir. bitki kolları geliştiğinde çapa yapılamayacaktır.

HASAT: 1 kökten, 2-5 karpuz alınabilir. hasat sabah yapılmalıdır.

olgun karpuz nasıl anlaşılır?

olgun karpuz, hafifler,parlar, tırnakla kolayca sıyrılır. meyve sapına bağlı kulakçıklar kurur. meyve sapı incelir. tok ses gelir. 

Yorumlar

  1. karpuz tek hasatlık mı çok hasatlık mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek hasatlık bir bitkidir. Sera koşulları olmadan...

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için önemli...

Bu blogdaki popüler yayınlar

taş delen ağaçlar, temel delen ağaçlar, bina temeline zarar veren ağaçlar

ASMA, ÜZÜM BAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ, BAKIMI, SULAMA, BUDAMA, PÜF NOKTALARI...

GÜBRE ŞERBETİ YAPARAK AĞAÇ VE FİDELERİ GÜBRELEMEK