KAVUN YETİŞTİRME, KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİ, KAVUN NE ZAMAN EKİLİR

                    KAVUN YETİŞTİRME TEKNİKLERİ PÜF NOKTALARI


kavun hangi hastalığa iyi gelirkavun yararları

EKİM: 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ekilir.

PH:6-7

TOPRAK HAZIRLIĞI: sonbaharda toprak derince sürülür. gübre verilir. ilkbaharda tarla tekrar sürülmelidir.

ÇİMLENME: 10-12 günde çimlenebilir. ekildikten 3-4 hafta sonra yerine dikilmelidir. dikimden sonra, can suyu verilir.

SULAMA: meyve oluşumu döneminden sonra, sulamalar sıklaştırılır. bu devreden itibaren 10-15 günde bir sulama yapılmalıdır. sularken meyveler, su ile temas etmemelidir. kurak yerlerde kavunlar daha tatlı olur. o yüzden mümkün oldukça,  sudan kaçınılmalıdır. 

ÇAPA: 4-5 yapraklı bitkilerde 1. çapa yapılır. 2-3 hafta ara ile çapaya devam edilir. her kök üzerindeki meyvelerden köke en yakın 2-5 meyve bırakılıp, gerisi kesilerek seyreltilir. bitkiler gelişip, etrafa kol salmaya başlayınca, her dal üzerinde 4-5 yapraktan itibaren uç alma yapılabilir. böylece besin maddeleri meyveye gelecektir. yabancı ot kontrolü kollar salınıncaya kadar devamlı sökülmelidir. 

HASAT: ekimden, hasada kadar 80-125 gün geçer. olgun kavunlar, sabah bıçak ile kesilir. 

*not: olgun kavun;
  •  karpuzun aksine ağırlaşmaktadır.
  • meyve saplarının dibindeki 2 küçük kulakçık kurur.
  • dip kısmı hafif yumuşar ve kokar.
  • kabuk rengi parlar
hasattan sonra bitki artıkları tarlada bırakılmamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

taş delen ağaçlar, temel delen ağaçlar, bina temeline zarar veren ağaçlar

ASMA, ÜZÜM BAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ, BAKIMI, SULAMA, BUDAMA, PÜF NOKTALARI...

GÜBRE ŞERBETİ YAPARAK AĞAÇ VE FİDELERİ GÜBRELEMEK