SALATALIK, BADEM, HIYAR YETİŞTİRİCİLİĞİ, NASIL YETİŞTİRİLİR, BAKIMI NASILDIR, SULAMASI, EKİMİ, HASADI, GÜBRESİ

salatalık (hıyar) yetiştiriciliği, salatalık nasıl yetiştirilir salatalık bakımı nasıl olmalıdır..  salatatalık kaç günde bir sulanmalıdır.

tozlaşma: arı ve böcekler yardımıyla olur.
çimlenme için; optimum 11-18 c0  toprak sıcaklığı 20-34 derece hava sıcaklığı olmalıdır.
ph: 5,5-6,7 

hıyar yetiştiriciliğiGÜBRE: dikimden önce ağır gübresi atılır. ilk gelişme devresinde gübre ihtiyacı azdır. (meyveler toplanmaya başlandığında besin ihtiyacı artar.ağır gübresi şerbetten 1-2 defa verilirse iyi olur)

EKİM: fideler torflarda yetiştirilir. ekimden yaklaşık 20-25 gün sonra, 4-5 gerçek yapraklı fideler olur. sıra arası, 1,5 m, sıra üzeri 30-40 cm olmalıdır. 
tohum ekimi : mart
fide dikimi: mayıs başı

hıyar
ÇAPA:  sulamalardan sonra, toprak tavında iken bitkinin kök gövdesinin havalandırılması ot mücadelesi için yapılır. sıra aralarını salatalık örtünce çapa biter. 

SULAMA: en uygun damlama sulamadır. suyu seven bitkidir salatalık, düzenli ve yeterli sulamalıdır. haftada 2 kez veya 2 hasatta 1 sulanır. 

HASAT: fide dikiminden 1 ay sonra ilk hasat, tohum ekim - hasat arası 50-70 gündür. hıyarda hasatlar, periyodik olarak 3 kez yapılmalı. hasat 2 ay sürer. kök başına 8-15 meyve alınabilir.

not: meyvelerin zarar görmemesi için sırık vb. şeyle bitki sarılmalı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

taş delen ağaçlar, temel delen ağaçlar, bina temeline zarar veren ağaçlar

ASMA, ÜZÜM BAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ, BAKIMI, SULAMA, BUDAMA, PÜF NOKTALARI...

GÜBRE ŞERBETİ YAPARAK AĞAÇ VE FİDELERİ GÜBRELEMEK