SOĞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ, SOĞAN YETİŞTİRME, SOĞAN BİTKİSİ TEKNİKLERİ, SOĞAN HASADI

soğan yetiştirme teknikleri


TOPRAK: süzgeç toprak ister.
organik soğan yetiştirme
soğanlar

EKİM TARİHİ: MART-NİSAN
HASAT TARİHİ:  AĞUSTOS EYLÜL

HASAT: yeşil soğanların yaprakları ara ara kesilir. yemeklere, salatalara organik ev yapımı olarak sunulabilir. soğan bitkisi rüzgarda kuruduktan sonra hasat edilir.
kurutma: 20c derece de kuruyana kadar beklenilmelidir.

KÖK YAPISI: max. 50-60 cm ye iner. kökler düşey iner. yanlama gitmez. bu yüzden, sık dikim yapılabilir.

ÇİÇEKLENME: 2. yada 3. yılda oluşur. 2. veya 3. yılda tohuma kaçar. bir dahaki senelerde bu tohumlardan yararlanılır.
ÇİMLENME: tohum 2 hafta ile 4 haftaya kadar çimlenecektir. genelde 15 gün yeterlidir.
kuru soğan
kuru soğan
tohumdan hasada 150-200 gün süre gereklidir. 


SULAMA: soğan gelişme döneminde suya ve 18-20 derece sıcaklığa ihtiyaç duyar. baş bağlama* döneminde ise, 23-26 derece ideal sıcaklıktır. baş kuruma döneminin ise kurak olması istenir. yoksa soğanlar, yeniden kök verebilir.

*:baş bağlama: soğan oluşturma anlamındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

taş delen ağaçlar, temel delen ağaçlar, bina temeline zarar veren ağaçlar

ASMA, ÜZÜM BAĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ, BAKIMI, SULAMA, BUDAMA, PÜF NOKTALARI...

GÜBRE ŞERBETİ YAPARAK AĞAÇ VE FİDELERİ GÜBRELEMEK